Om blommanz.se

Det här är bloggen för alla de som är intresserade av det allmänt goda i livet och dansband i synnerhet. Sverige är ett land som är fullständigt världsledande i den här typen av musik, och det är många människor i vårt avlånga land som älskar att både lyssna på musiken och svänga sina lurviga i takt med tonerna. Dansband är dessutom så mycket mer än enbart en smal nisch för ett fåtal, med tanke på den popularitet som återfinns för genren. Det är närmast en folkrörelse, och i alla Sveriges vinklar och vrår finns det människor som håller denna form av musik som den allra bästa, i vilket fall när det gäller dans och glädje.

Det är lätt att förstå varför det är så. Dansbandsmusik är själva definitionen på det lättsamma och det glada, där den ofta lite dråpliga kärlekshistorien berättas med allt vad det innehåller. Det är inte speciellt djuplodande, inte speciellt samhällskritiskt, utan fokuserar mer på en känslostämning där människor blir glada och lätta på foten. Det är helt klart så att den ingrediensen behövs i människors liv, för det är intressant hur denna musik fungerar som en katalysator för att få människor att öppna upp sig för varandra, och faktiskt kanske till och med hitta kärleken på dansgolvet framför ett band som spelar de mest dansvänliga av låtar. Det är nog många som kan stämma in i den beskrivningen, att de har hittat till sin partner i samband med dansmusiken.

Den här bloggen kommer nästan helt uteslutande att handla om det jag, Niklas Blomqvist, älskar allra mest. Men det betyder inte att jag helt och hållet kommer köra fast i ett och samma hjulspår, utan influenserna kommer att vara många. En blogg är per definition en personlig sida, med personlig information, och det är också så jag har tänkt blanda ämnena här. Jag kommer alltså att ge er en bild av vem jag är och skriva om mer av mina intressen, förutom musiken.