Nya möbler till köket

Köket verkar på något märkligt sätt alltid vara i behov av renovering eller någon form av förnyelse. Jag har märkt att jag lätt tröttnar på hur mitt kök ser ut, och ska jag vara ärlig så har jag nog heller aldrig lyckats få till det på ett tillräckligt bra sätt för att jag ska vara nöjd med slutresultatet. Jag har gjort lite fläckvisa förändringar här och där, efter att den stora renoveringen ägde rum för några år sedan, men jag får aldrig till det och det är väldigt frustrerande i det långa loppet. Jag har kommit fram till vad det är jag måste göra, det enda sättet att få till det på ett bra sätt. Det är helt enkelt att riva ut alltihop som går att riva, och börja om på nytt.

Möbler i köket
Möblerna i köket just nu.

Det gäller framför allt möblerna. Som det ser ut idag har jag några designmöbler, som är så avskalade som det bara går att bli, för att passa den övriga stilen i köket. Men när du bott med sådana produkter ett tag så tröttar man, och det är inget speciellt eller unikt med den överhuvudtaget och att de dessutom blir en förlängning av det avskalade gör att det inte heller ger något själ till köket, utan snarare enbart handlar om att försöka efterapa något du förväntas ha, istället för att ha det du verkligen tycker om.

Därför blir de nya möblerna som jag plockar in betydligt mer färgglada, och jag är inte obekant med att välja på second hand-alternativ, för det går att fynda riktigt vackra saker där. Möblerna får helt enkelt bryta av tristessen som finns i köket just nu och ge det mer fyllighet. Förhoppningsvis går mina planer i lås och jag kan få möjligheten att trivas i mitt kök.