Lasse-Stefanz

Sveriges just nu största dansband är utan tvekan Lasse-Stefanz. Det är ett band som har en lång historia då de grundandes redan 1967 och bandet, som så vanligt är när det gäller dansband, kretsar kring en huvudperson utåt. Då är det som vanligt sångaren och i Lasse Stefanz fall heter han Olle Jönsson, och de flesta har nog ganska bra koll på vem han är. Från början hade han den unika kombinationen av att vara både huvudsångare och trummis, men för några år sedan lämnade han platsen bakom pukorna och steg fram och stod enbart för sången. Trumpinnarna lämnades över till Gunnar Nilsson 2005.

Lasse Stefanz har också varit sina fans och bandmedlemmar trogna under väldigt många år. Det var inte förens 2011-2012 det skedde stora förändringar inom bandet, tre av ursprungsmedlemmarna lämnade bandet och ersattes av andra. De enda som är kvar från början är Olle Jönsson på sång, samt Christer Ericsson på gitarr, som visserligen inte var med precis vid starten, men kom in i bandet redan 1969. Det som kanske är mest intressant med bandet är att Olle Jönsson inte har gett namn till bandet, utan det är istället grundmedlemmarna Lars Sigfridsson och Stefan Roslund (som enbart var med till 1970) som är upphovsmakarna till Lasse-Stefanz.

Genom åren har Lasse-Stefanz haft enormt många hitlåtar, som bland annat toppat Svensktoppen flera veckor i rad. Även de har varit med i Melodifestivalen, och är samtidigt ett band som fortsätter sin resa inom dansbandsvärlden. De är därmed ett av få band som har överlevt från den klassiska tiden.