Den fröjdfulla ishockeyn

Sport är något jag gärna konsumerar, antingen genom att utöva den själv eller titta på den live eller på tv. Det är underhållning på hög nivå, och den idrott som jag tycker är allra roligast att beskåda är helt klart ishockeyn. Det finns ingen annan idrott som riktigt kommer upp i samma nivå av teknik, skicklighet och delikatesser, samtidigt som det baseras på snabbhet, hårdhet och tuffa tag. Kombinationen av detta gör ishockey väldigt underhållande och ju mer man tittar på det, desto mer är man fast i intresset. Så roligt är det faktiskt.

Det som också får mig att gilla ishockey mer än någon annan idrott är själva ishockeyspelarna. De känns väldigt jordnära och säkra i sig själva, med en ödmjukhet som är svår att hitta hos exempelvis fotbollsspelare. Som det ser ut idag är fotbollsspelare väldigt tråkiga och ger tråkiga svar på intervjuer, medan ishockeyspelare gärna skämtar, lever rövare och skrattar gott i intervjusituationer. Det måste vara en plåga att intervjua fotbollsspelare, samtidigt som det måste vara en dröm att intervjua ishockeyspelare.

Sammantaget blir det en helhet som är fröjdfull att titta på. Och det är dessutom extra spännande om det hittar dig ett lag att följa och heja på genom säsongerna. Det är lätt att investera känslomässigt i det laget, och bara det är en ytterligare anledning till att du, redan nu, borde upptäcka det fina med hockeyn och vad den kan göra för din underhållning! Själv vågar jag gärna sticka ut hackan och påstå att Djurgården, mesta mästarna, är Sveriges bästa lag!