Dansbandsveckan i Malung

Som ni säkert vet så är Sverige ett väldigt festivaltätt land. Det finns mängder av olika festivaler, och många av dem har historiskt sett varit väldigt välfyllda med musiktörstande människor. De allra största festivalerna har exempelvis varit Hultsfred, Arvika och Peace & Love, festivaler som numera är nedlagda. I dess kölvatten har istället Way Out West, Summerburst och Bråvalla. Det är också vanligt att festivaler är väldigt nischade och en sådan är Dansbandsveckan i Malung, Dalarna.

Dansbandsveckan i Malung är något alldeles extra för alla de människor som dels älskar att dansa och dels älskar dansband. Här samlas varje år eliten inom den svenska dansbandsscenen för att underhålla alla danssugna människor som hittat till ett av Dalarnas många smultronställen. Det här är en festival som år efter år växer i popularitet och de slår nya rekord för varje år som festivalen arrangeras. Det är dessutom en plats som inte alls är fylld av människor ur den äldre generationen, snarare är det en härligt och frisk blandning mellan de båda där generationer av människor samlas under ett och samma syfte och lär känna varandra. Det är kanske det finaste med hela veckan, och något som jag personligen lägger mycket värde i.

Dansbandsveckan är platsen att befinna sig på varje sommar för den som verkligen älskar allt som har med musiken att göra och människorna omkring dem. Det är också möjligt att besöka veckan utan att nödvändigtvis vara ett fan av musiken, det går precis lika bra att besöka Malung enbart för upplevelsen och sällskapet med positiva, härliga människor.